De geboorte van Limburgleer

Een vreemd cadeautje.
Een tijdje geleden kreeg ik van een vriendin (Nanda) een cadeautje.Het was een vreemd rechthoekig pakketje waarin wat losse onderdelen zaten. Dat kon ik immers horen toen ik ermee schudde. Normaal kan ik vrij aardig raden wat er in cadeautjes zit maar deze keer had ik totaal geen enkel idee. Nadat ik het openmaakte zag ik het volgende:
– Een stuk hout
– Schijfje bot/hoorn
– Messing rondje
– Houten blok
– Draadje garen
– Lemmet van een mes
– Lapje leer
– Leren strookje

Een mes werd gemaakt!
De bedoeling van deze onderdelen was om er een mes mee te maken. Geweldig! Want messen was een van mijn passies. Het heeft bijna een half jaar geduurd voor ik het mes afgemaakt had op een stukje na.. en dat was het lapje leer.Dit was bedoeld om er een hoesje voor het mes mee te maken.Omdat ik zo tevreden was over het mes wilde ik niet zomaar een lapje leer dubbelvouwen en daarmee een hoesje maken. Nee.. dit moest iets echts worden.Dus… ben ik gaan zoeken op internet en kwam ik terecht in de vreemde wereld van leerbewerken. Er zijn dus genoeg video tutorials te vinden om te beginnen. Daarnaast heb ik de eerste set gereedschappen gekocht via Tandy leather en kwam erachter dat er een leergroothandel 20 minuten bij ons vandaan was.

De hobby is geboren.
Het aller eerste object wat ik gemaakt heb van leer is dus de leren foedraal geworden van dat ene mes. Maar tja.. daar is het dus niet bij gebleven. Anouk vroeg zich af of ik niet ook een tas voor haar kon maken.. en daarna kwamen mijn ouders.. die wilde ook een tas.. en er volgden armbanden, omslagen, sleeves, riemen en ga zo maar verder. Inmiddels had Anouk ook de smaak te pakken gekregen en hebben we beiden een heleboel dingen gemaakt.Maar… op een gegeven moment is de familie verzadigd. Armbanden genoeg.. riemen zat. En niet iedereen staat te springen om nog een tas.

Verkopen om de hobby te laten bestaan.
Daarop besloot ik om een Etsy winkeltje te openen om mijn spullen te verkopen op bestelling (en heel af en toe vanuit voorraad) en zodoende mijn hobby te blijven beoefenen.Hiervoor vond ik dat er een goede naam moest komen. Zodoende dat mijn herkomst en een stukje heraldiek van Limburg verwerkt zijn in het logo.Over de jaren heen heb ik over een groot deel van de wereld spullen verstuurd.. Denk aan uithoeken zoals Australië, Mauritius, Zuid-Korea, Japan en China maar ook dichterbij natuurlijk. Nieuwe technieken.Vorig jaar heb ik een (eindelijk) een laser machine in huis gehaald en een 3D printer en hiermee openen nog meer mogelijkheden.Ik leer nog altijd enorm bij en vind het geweldig om nieuwe dingen te maken met leer.

Dus mocht je een uitdaging hebben, stuur me een berichtje en wie weet kan ik je helpen.
(en nee.. ik repareer geen schoeisel)

Groet,

Björn – Limburgleer

Een reactie op “De geboorte van Limburgleer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *